…van Facebookgroep naar
professioneel eigen VASS platform!

Hoe is VASS ontstaan?

Verenigde Autobedrijven Samen Sterk (V.A.S.S. Nederland B.V.)

VASS is opgericht om vanuit de autobranche belangen te behartigen van onafhankelijke autobedrijven. Een belangrijke pijler van de organisatie is het aanpakken van de macht van de autoportals. VASS is twee jaar geleden ontstaan vanuit de behoefte van auto ondernemer John van der Rijt. Via een oproep op Facebook wilde hij aandacht vragen voor de macht van de autoportals. Binnen drie weken werden meer dan 3.000 mensen lid van de besloten Facebookgroep Samen Sterk en kwamen er vele reacties. Vanuit de besloten Facebookgroep is nu de volgende stap gezet naar een organisatie voor de belangen van de onafhankelijke autobedrijven. VASS is een feit.

Initiatiefnemers

Mirjam en John van der Rijt, initiatiefnemers van VASS: “We worden door de grote partijen in de markt onvoldoende gehoord en alleen zijn we als ondernemer niet sterk genoeg om veranderingen te realiseren. Door onze krachten te bundelen kunnen we dit wel.” Nu kunnen we onze gezamenlijke stem laten horen. Samen aan het stuur. Met VASS gaan we ons hard maken voor een sterkere marktpositie voor ons allen. Doordat John zijn focus moet leggen in zijn eigen onderneming heeft Mirjam het initiatief doorgezet. Cargo International B.V. is de eerste leverancier die ons het vertrouwen heeft gegeven om VASS als organisatie neer te zetten. Steeds meer leveranciers sluiten aan. Dit zorgt ervoor dat we de autobedrijven goed van dienst kunnen zijn.  

Eerste succes

De Facebookgroep is ontstaan op het moment dat Autoscout24 een prijscheck wilde lanceren. Autoscout gedroeg zich in onze ogen als “monopolist” zonder oog voor de belangen van auto-ondernemers zoals wij. Gevolg hiervan zou een eenzijdige prijsbeoordeling zijn door Autoscout. Met de 3.000 leden die zich achter ons schaarden zijn wij in staat geweest Autoscout op andere gedachten te brengen om zo ook oneerlijke concurrentie te voorkomen. Op dat moment is er een goede samenwerking met Autoscout2 geweest. Dit succes is mede aanleiding om VASS verder te ontwikkelen.

Platform

De behoefte om ook echt te verenigen in een platform, was na het eerste succes groot. Het blijkt dat er veel dezelfde issues spelen binnen de sector. Binnen het Facebookplatform zijn de bedrijven met elkaar in gesprek en kunnen we de issues makkelijker bundelen en aanpakken.

Jouw stem telt

Bij VASS telt de stem van iedere ondernemer. Door een groter volume is de organisatie in staat om betere voorwaarden en prijzen te realiseren. Denk hierbij onder andere aan de verlengde garantie, onderdelen, import en export documenten, energie, olie, accountantskosten en juridische hulp. Ook betaalbare advertentiemogelijkheden en meer inspraak met betrekking tot de inrichting van de bestaande autoportals is een belangrijk speerpunt binnen de organisatie.

Mogelijkheden

Inzoomen op mogelijkheden, samenwerken en meer rendement behalen binnen je onderneming staat centraal. We willen natuurlijk dat de zaken met de verschillende leveranciers goed geregeld zijn maar hebben te weinig tijd om dit gedegen aan te pakken. Hierdoor laten we geld liggen. De prijzen worden soms zomaar verhoogd, voorwaarden aangepast en wij blijven betalen omdat we weten dat we alleen niets voor elkaar kunnen krijgen. Door onze belangen samen te voegen kunnen we veel meer voor elkaar krijgen.