VASS Nederland

Marc van Eijl

Welkom namens VASS Nederland. Mijn naam is Marc van Eijl. Ik verheug mij erop om in jullie Raad van Advies een persoonlijke bijdrage te mogen leveren aan het versterken van de positie van onafhankelijke autobedrijven in Nederland. Mijn kennis, ervaring en netwerk stel ik graag beschikbaar om de marktpositie en het rendement van de onafhankelijke autobedrijven te verbeteren. Samenwerking in de keten van onafhankelijke autobedrijven is daarbij “key” voor succes! Doen jullie mee?

Ik beschik inmiddels over een langdurige ervaring binnen de autobranche. In 1989 startte ik als trainee bij PON en mocht ik “het vak leren” bij Auto Kar Steenbergen (Volkswagen-/Audi-dealer). Met destijds nog circa 220 officiële Volkswagen-dealers in Nederland, waren het overwegend kleinschalige bedrijven en de onderlinge concurrentie was groot. De jaren daarop volgend ben ik overwegend actief geweest in het verstrekken van bedrijfseconomische adviezen aan zowel grotere als ook kleinere autobedrijven. In 1999 heb ik een carrièreswitch gemaakt naar de Sales & Marketing van gebruikte auto’s voor diverse importeurs en later een grote groep van autobedrijven. In 2014 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf Marcant Automotive en volgden er onder andere “uitstapjes” naar BOVAG (Branchemanager OAB) en ANWB. Ik heb vanuit deze rol, veel eigenaren van onafhankelijke autobedrijven mogen leren kennen. Hardwerkende mensen die ieder voor zich “het wiel moeten uitvinden” bij het gemis van het uitwisselen van kennis, ervaring en samenwerking en zie hier dan ook een grote uitdaging voor VASS Nederland. Gezien de enorme groei van het aantal bij VASS Nederland aangesloten leden, sta ik daarin gelukkig niet alleen. Samen Sterk !

De “V” staat voor mij centraal. Vanuit mijn rol ga ik mij hard maken om voor jullie een marktpositie van Voorrecht, Voorrang maar zeker ook Voordeel binnen de autobranche in te richten. Een meer onderscheidende rol van en voor onafhankelijke autobedrijven binnen onze branche. Ik kijk uit naar een plezierige samenwerking en jullie ideeën, opmerkingen en/of suggesties daarvoor zijn meer dan welkom !

Ik ben getrouwd met Majorie, we hebben geen kinderen en we wonen in de directe omgeving van Zaltbommel. Wij zijn beiden “Bourgondiërs” en houden dus van “het goede leven”. Je kunt mij dan ook met enige regelmaat achter de Big Green Egg BBQ vinden. Mijn liefde voor auto’s heb ik van mijn vader met de paplepel ingegoten gekregen.

Tot slot wat anderen over mij zeggen:
Een enthousiaste en ambitieuze automotive-professional, gericht op continue verbetering van de organisatie en het overtreffen van de klantverwachtingen vanuit een “AKB-attitude” (Alles Kan Beter).
“Denken met opgestroopte mouwen” is Marc zijn motto. Niet alleen visie, maar ook wapenfeiten op de werkvloer zijn daarvan het tastbare resultaat.
Zijn ruime ervaring en empathisch vermogen maken hem daarnaast een waardevolle en plezierige gesprekspartner.