VASS Nederland

Martin Kirchner

“Ik heb een achtergrond in de automotive” zeg je dan in een introductie…

Ik ben Martin Kirchner (51), ik woon in Assendelft met mijn partner en 3 dochters. Ik mag mij aan VASS Nederland verbinden via de Raad van Advies.

In februari 2019 ben ik in contact gekomen met Mirjam en John van der Rijt en hun plan om autobedrijven te verenigen en voor hun belangen op te komen.

“Achtergrond in de automotive”…in mijn geval betekent dit dat ik al op jonge leeftijd, onder streng toeziend oog van mijn vader (toen nog automonteur), op zaterdag af en toe onderhoudsbeurten stond uit te voeren. Enkele decennia later heb ik onder andere een aantal directiefuncties bekleed binnen autodealerholdings. En daar zit een heel automotive leven tussen.

Zo heb ik van 1995 tot 1999 gewerkt voor BOVAG en meer specifiek voor de toenmalige afdeling ABA (universele autobedrijven). Daar heb ik autobedrijven, en met name onafhankelijke autobedrijven, beter leren kennen. Ondernemers die hun eigen pad kiezen, ook als dat niet de makkelijkste weg is. Ik heb daar ook gezien hoe, met name die ondernemer, soms een andere oplossing nodig heeft dan BOVAG kan bieden.

Wanneer je dan in gesprek raakt met Mirjam en John die dit vraagstuk ook herkennen en daar een oplossing voor willen en kunnen bieden, is uiteraard een bovengemiddelde interesse gewekt.

 

Als ondernemer weet ik dat die zelfstandigheid heerlijk is, maar samenwerking ook essentieel is om mooie resultaten te bereiken. Wanneer ik middels de RVA van VASS Nederland een bijdrage mag leveren aan succesvolle samenwerking kan ik niet anders dan die uitdaging met gepaste trots aanvaarden.

Met vriendelijke groet,

Martin Kirchner